Beatles i kirken

Koncertfortællingen “Beatles i kirken” fortolker nogle af de stærke og eftertænksomme Beatles-sange og fortæller om dengang, John, Paul, George og Ringo søgte mod øst for at finde svar på de helt store spørgsmål.

KLIK PÅ BILLEDET OG SE VIDEO

Beatles i Indien

I februar 1968 tog The Beatles til Indien. Ikke for at give koncerter, men for at meditere og tage ved lære af guruen Maharishi Mahesh Yogi. Interessen for det spirituelle og tilværelsens eksistentielle spørgsmål var især noget, John Lennon og George Harrison var optaget af. Men alle fire endte med at få noget med hjem, og opholdet i Indien satte gang i sangskrivningen. Det blev en af de mest produktive og kreative perioder for de fire Beatler.

Sangene

Blandt de sange, der kom ud af opholdet i Indien, var George Harrisons “While My Guitar Gently Weeps”, Paul McCartneys “Mother Nature’s Son”, Ringo Starrs “Don’t Pass Me By” og John Lennons “Jeaulous Guy” – som oprindeligt hed “Child of Nature”.

Alle fire sange er med i repertoiret i koncertfortællingen “Beatles i kirken”. Det samme er “Across The Universe” (Lennon/McCartney), som med linjerne “Jai Guru Deva” hylder Beatles’ indiske guru.

De tidligere sange

Publikum bliver dog ikke snydt for sange fra tidligere Beatles-perioder. For eksempel “In My Life” og “Eleanor Rigby” Og der er også gjort plads til hittet Can’t Buy Me Love.”

Efter Beatles´ opløsning

Og enkelte sange fra tiden efter The Beatles’ opløsning er også med i koncertfortællingen. For eksempel Paul McCartneys “My Valentine” fra 2012 og John Lennons “Jeaulous Guy” fra 1971.

Samme hold som med Cohen & Cash

Kvartetten bag “Beatles i kirken” er samme besætning, som med stor succes har turneret med koncertfortællinger om henholdsvis Johnny Cash og Leonard Cohen de senere år: Karsten Holm, vokal, guitar, Bjørn “Bønne” Petersen, bas, kor, Knud Erik “Fuddi” Steengaard, violin, bratch, mandolin, kor, og Martin Blom, guitar, kor.

Sagt af The Beatles:

“Life is what happens to you while you’re busy making other plans” (John Lennon i sangen “Beautiful Boy”)

 “We’re more popular than Jesus now” (John Lennon i et interview i 1966)

Eksempler fra sætlisten:

Af Jørn Kildall – Østbirk avis

Beatles-vellyd i Yding kirke

Der var fyldt op i Yding Kirke da The Betales i skikkelse af Karsten Holm med musikalske venner, spillede op med kendte sange.

Karsten Holm er en alsidig sanger og musiker som giver den som Elvis, Leonard Cohen, Johnny Cash og som Lennon/McCartney, og torsdagens kirkekoncert i Yding var lækker vellyd fra fire dygtige musikere og historiefortællere.

Deres udgave af Across The Universe, demonstrerede de fire herrer at de også mestrer firstemmig vokalsang – ganske imponerende og gåsehudsfremkaldende.

Alle som kender The Beatles ved at de havde deres Indiske periode hvor instrumenterne var hentet i det store land, og aftenens koncert var heller ingen undtagelse. Her gav Bjørn ”Bønne” Petersen en magtfuld demonstration af sit talent på det særprægede Indiske strengeinstrument Sitaren i nummeret Norwegian Wood. Det lød fantastisk i kirkerummet og overraskelse og beundring kunne læses i alles ansigter.

I løbet aftenen kom kvartetten gennem det store bagkatalog og publikum fik smagsprøver fra Jealous Guy, We Can Work It Out, All You Need Is Love og mange andre kendte melodier fra The Fab Four.

Sognepræst Carsten Marvig skrev om koncertfortællingen:

Sikke en livsbekræftende fest!

Efter måneder med corona-nedlukning kom vi med Beatles i Kirken i gang med kulturelle aktiviteter i kirken igen.

Og sikke en livsbekræftende fest. Det var mere end en bevægende tur ned af memory lane med the Beatles; det var et livsbekræftende festfyrværkeri leveret af fire kompetente og sprudlende musikere, der med toner og ord for en stund sendte de mørke corona-skyer ad hekkenfeldt til og gav os tro på, at på trods af mundbind, håndsprit, visir og afstand så er livet, livet værd!
Af hjertet tak!

Flere anbefalinger klik HER

Ring 23 49 74 13 eller skriv til mail@karstenholm.dk og få et tilbud.