Historien om John Mogensen

Karsten Holm synger ”John Louis Mogensens” sange og fortæller historien og anekdoterne om ham.

John Mogensen er lyden af mange danskeres barndom og ungdom, og også min. ”Der er noget galt i Danmark”, ”Så længe jeg lever”, ”Fut i fejemøget” og alle de andre, – de står mejslet fast i knolden og hjertet på de fleste af os. Efter ”Historien om Otto Brandenburg” – er det også naturligt for mig at kaste mig over hans musik, da de jo begge var med i ”Four Jacks”.

Efter Otto mødte Poul Rudi ved en sangkonkurrence på Bornholm, fandt de John på et værtshus (sjovt nok) i København, han var netop blevet smidt ud af ”Blue Boys” – på et andet værtshus fandt de Bent Werther, og så blev de til Four Jacks. John blev hurtigt lederen af kvartetten. Gruppen blev opløst i 1963.

John Mogensen fortsatte som pianist på Oslo-bådene, til familiefester og på mindre værtshuse. Det blev de syv magre år, hvor snaps og øl blev en stor bestanddel af hverdagen for ham.

“Der er noget galt i Danmark” (1971) blev startskuddet til hans store gennembrud som solist. Han blev en fast bestanddel af Dansktoppen og andre danske hitlister, og han havde helt sin egen stil. Han fik stribevis af hits frem til sin alt for tidlige død i 1977.

John Mogensen havde problemer med alkohol, hvilket for alvor blev synligt hen mod slutningen af hans karriere, hvor han aflyste flere og flere koncerter. Dette skyldes også, at han havde problemer med præstationsangst.  Hans sange var ofte selvoplevede, som f.eks. ”Sidder på et Værtshus”

Karsten Holm vil gerne fortælle lidt af historien om manden, synge de sange han sang, kort sagt tegne et portræt af manden. I stil med de andre shows/sangforedrag jeg tilbyder, bliver det en vekselvirkning mellem foredrag og sange. Jeg har fantastiske sange med og i en forrygende kvalitet. I kommer til at høre:

Sidder på et værtshus

To men´sker på en strand

Automobil

Der er noget galt i Danmark

og mange flere….