Historien om Giro 413

Karsten Holm synger et udpluk af de elskede Giro413 sange og fortæller historien fra udsendelsens første godt 60 år.

De fleste af os har mange minder og stemningsbilleder om ”Giro413” hvad enten man er ung eller gammel. ”Giro413” er også duften af varm middagsmad om søndagen, flæskesteg, karbonader eller noget helt tredje.

I 1946 var krigen slut, men eftervirkningerne var bestemt ikke forbi. Flygtningestrømmen var massiv over hele Europa, først of fremmest i Tyskland, men også i Danmark var det voldsomt.

Statsradiofonien, som Danmarks Radio hed dengang fik en ide om at lave nogle ønskekoncerter i radioen, hvor lytterne kunne samle penge ind til disse flygtninge, sende et beløb ind til radioen, som så ville give pengene videre til det gode formål. Som tak kunne lytterne få et musikønske opfyldt. Programmet hed: ”Lytternes ønskekoncert på grammofon”. Udsendelsen blev en stor succes og man lavede flere udsendelser, men først i 1950 blev det som vi kender det i dag. Det var da Otto Leisner kom til og fandt på det mundrette navn ”Giro413” og resten er, som man siger, historie.

Anbefalinger klik HER

Det får du i Karsten Holms sangforedrag om Giro 413

Karsten Holm synger nogle af de sange, i forskellige genrer, som er blevet spillet gennem de mange år. Fra Gustav Winckler og Bjørn Tidemann til Kim Larsen og Lars Lilholt. Det bliver en tidsrejse der strækker sig fra midten af 40´erne til nu.

Karsten Holm underholder ca. 45 min. med “Historien om Giro413”, hvorefter der bliver en pause. Efter pausen giver Karsten Holm smagsprøver på sit øvrige repertoire.

Arrangementet egner sig fortrinligt til sognegårde, foredragsforeninger og lignende.

Ring på telefon 23 49 74 13 eller send en mail til mail@karstenholm.dk